Schout Backstraat 21

Koopprijs
€ 525.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1931
Soorten
Geen garage
Perceel
236 m2
 • Als je zoekt naar een karakteristieke tussenwoning met een authentieke buitenzijde, dan is een bezichtiging bij Schout Backstraat 21 in Tilburg absoluut de moeite waard.

  De begane grond is voorzien van een ruime doorzon woonkamer en half open keuken. Je treft hier naast jaren ’70 invloeden zoals schrootjes zeker ook nog de geliefde jaren ’30 elementen zoals paneeldeuren en glas-in-lood.
  De eerste en tweede etage bieden verrassend veel ruimte en tellen dan ook vijf slaapkamers, een badkamer en er is een bergzolder met veel praktische opbergruimte. Als kers op de taart profiteer je hier ook van een fijne parkachtige achtertuin op het westen met mooie hoge bomen.

  Indeling:

  Benedenverdieping
  Entree, hal met trapopgang naar de 1e verdieping, toilet, kelderkast en toegangsdeuren naar de woonkamer en keuken.
  Doorzon woonkamer met haardpartij, de woonkamer is lekker ruim en biedt genoeg plek voor een fijn zitgedeelte en een grote eetkamertafel waaraan je lekker lang kunt tafelen.
  De half open keuken is voorzien van een praktische rechte opstelling met een bargedeelte er tegenover. De keuken is eenvoudig afgewerkt.

  1e verdieping:
  De eerste verdieping telt drie slaapkamers. De twee grootste kamers zijn voorzien van een vaste kast.
  De badkamer bevindt zich op deze eerste verdieping en is ingericht met een ligbad, toilet, en vaste wastafel. De wasmachine aansluiting is hier thans ook gesitueerd.

  2e verdieping
  De tweede verdieping die je eveneens middels een vaste trap bereikt is bijzonder ruim. De ruimte is nu ingedeeld als grote voorzolder met dakkapel en twee slaapkamers aan de achterzijde met ieder een eigen dakkapel.
  Op de voorzolder is de CV-ketel uit 1990 gepositioneerd.

  3e verdieping
  Ook deze verdieping is met een vaste trap bereikbaar en is te gebruiken als fijne bergzolder.

  Tuin
  De openslaande deuren in de woonkamer en de achterdeur in de keuken verlenen toegang tot de diepe achtertuin op het westen. De tuin is royaal maar ook sfeervol, en voelt heerlijk, net zoals een park, wat een weelde!
  De tuin is voorzien van een stenen berging en achterom (onder de woning door naar de straatzijde).

  Omgeving
  Zorgvlied staat in Tilburg ook wel bekend als ‘Burgemeestersbuurt’ en is een wijk die dicht tegen het stadscentrum aanligt. Het centrum is binnen tien loopminuten te bereiken. De wijk met vele jaren ’30 woningen en is zeer populair onder de Tilburgse bevolking. En wordt gekenmerkt door het dorpse karakter, breed opgezette lanen en groene plantsoenen. De wijk is alom bekend vanwege o.a. de rust, ruimte en groene uitstraling.

  Voor de dagelijkse voorzieningen kan je terecht bij de winkels aan het Burgemeester van de Mortelplein. Door de nabijheid van de aansluiting op de A58 en A65 ben je met de auto snel in steden als Breda, Eindhoven of ’s-Hertogenbosch. Door de Ringbaan-Zuid en -West zijn de overige stadsdelen eveneens goed bereikbaar. De Universiteit van Tilburg, Avans Hogeschool alsmede de stations ‘Tilburg Universiteit’ en ‘Tilburg Centraal’ liggen dichtbij de woning.

  Foto's

  Hoofdfoto


  Foto 2


  Foto 3


  Foto


  Foto 5


  Foto 4


  Foto 6


  Foto 9


  Foto 8


  Foto 10


  Foto 7


  Foto 11


  Foto 12


  Foto 15


  Foto 13


  Foto 14


  Foto 16


  Foto 17


  Foto 19


  Foto 18


  Foto 20


  Foto 21


  Foto 23


  Foto 26


  Foto 22


  Foto 25


  Foto 24


  Foto 29


  Foto 27


  Foto 28


  Foto 31


  Foto 30


  Brochures

  Download media