Mr. J.H. de Pontplein 47

Koopprijs
€ 335.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1998
Soorten
Garagebox
 • 32/376
 • Rustig en gelijkvloers wonen met een garage in het centrum van Tilburg naast het De Pontmuseum én dichtbij AH XL, Spoorzone, Spoorpark en het centraal station, dat kan in dit royale, zeer lichte drie kamer hoek appartement van ca. 104 m². Op deze prachtige locatie in Tilburg, voel je de historie nog altijd goed. Het gebouw staat op de plek waar ooit de industrie van De Pont stond.

  Het hoek appartement is gelegen aan een plein zonder doorgaand verkeer met voldoende parkeergelegenheid. Dé plek voor bewoners die rust en een fraai uitzicht belangrijk vinden en toch alle stadsvoorzieningen voorhanden willen hebben.

  Op de derde verdieping is het appartement te vinden. Hal met toegang tot alle vertrekken zoals de royale woonkamer met zonnig balkon op het zuidoosten, aansluitend de keuken en functionele inpandige berging/bijkeuken met wasmachine- en drogeropstelling, twee slaapkamers, keurige badkamer en aparte toiletruimte.

  Centrale entree:
  Hier binnenkomen is indrukwekkend, ruimtelijk, prachtige materialen en chique uitstraling zijn treffende bewoordingen. Vanuit de hal is er toegang tot het trappenhuis en de lift.

  Indeling appartement:
  Vanuit de lift loop je rechtsaf richting de entree van dit ruime appartement. Vanuit de hal zijn de woonkamer, toiletruimte, stookruimte, badkamer en beide slaapkamers te bereiken.
  De woonkamer heeft grote ramen aan twee zijden, waaronder aan de zuidoostkant. Via de grote schuifpui stap je het balkon op. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De keuken in hoekopstelling heeft diverse onder- en bovenkasten en alle denkbare apparatuur: combi-oven, koelkast, separate vriezer met 4 lades, gaskookplaat, afzuigkap, kokend water kraan en een vaatwasser. Aansluitend is de bijkeuken waar ruimte is voor o.a. de was-apparatuur.
  Het appartement beschikt over twee ruime slaapkamers. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, aparte douchecabine en een wastafel. Het toilet (met fonteintje) is in een separate ruimte gesitueerd, te bereiken vanuit de hal.

  Exterieur:
  Vanuit de woonkamer is het fijne, zonnige balkon van 6m2 te bereiken, gesitueerd op het zuidoosten.

  Garage:
  Het appartement heeft een eigen garage onder in het gebouw. Perfect voor de auto, fietsen en als opslagruimte!

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Over mr J.H. de Pont
  Op 18 september 1987 overleed in Tilburg de jurist en zakenman mr J.H. de Pont.
  Kort voor zijn overlijden bepaalde hij dat een deel van zijn vermogen moest worden aangewend ter stimulering van de hedendaagse beeldende kunst. In 1988 werd voor dat doel een stichting in het leven geroepen die zijn naam draagt.

  De op 22 februari 1915 in Tilburg geboren Jan de Pont studeerde rechten in Utrecht. Na zijn studie vestigde hij zich in Amsterdam, waar hij beëdigd werd als advocaat.

  Jan de Pont bleek naast zijn juridische kwaliteiten ook over een scherp zakelijk instinct te beschikken. In de loop van de jaren  werd hij adviseur of commissaris bij tal van bedrijven.

  Jan de Pont raakte ook betrokken bij de reorganisatie van textielbedrijven in zijn geboorteplaats Tilburg.

  Foto's

  Hoofdfoto


  Foto 2


  Foto 3


  Foto


  Foto 4


  Foto 6


  Foto 7


  Foto 5


  Foto 8


  Foto 9


  Foto 11


  Foto 10


  Foto 12


  Foto 13


  Foto 19


  Foto 14


  Foto 18


  Foto 17


  Foto 16


  Foto 15


  Foto 20


  Foto 23


  Foto 22


  Foto 21


  Brochures

  Download media