Lovensestraat 79b

Koopprijs
€ 409.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1936
Soorten
Geen garage
Perceel
147 m2
 • Een woning als deze kom je niet vaak tegen! Goed onderhouden, vijf slaapkamers, moderne badkamer op de eerste verdieping, authentiek karakter, grote woonkamer en op het zuidwesten gesitueerde achtertuin. En dat op loopafstand van de Korte Heuvel en het Centraal Station!

  In de jaren ’30 van de vorige eeuw is deze woning op degelijke wijze gebouwd en door de jaren heen heeft de woning de tand des tijds goed doorstaan. Zo tref je in de woning nog diverse karakteristieke elementen zoals glas in lood, paneeldeuren en een granito vloer in de bijkeuken. De toevoegingen aan het wooncomfort zijn in de loop der jaren smaakvol en in stijl gedaan. Zo is het dak geïsoleerd maar zijn de balken van het dak fraai in het zicht gebleven en is het toilet gemoderniseerd met gebruik van tegels die ook in de jaren ’30 niet hadden misstaan.

  De indeling van de woning is als volgt:
  Een klassieke voordeur omlijst met glas in lood partijen geeft toegang tot een ruime hal. De woonkamer is ruim en licht en wanden en plafond zijn afgewerkt met strak stucwerk. De eiken vloer die hier en in de hal liggen passen naadloos in de stijl van het huis. Een haardpartij in het midden van de woonkamer zorgt voor een gezellige sfeer en warmte op koude winteravonden. Door de grote raampartij aan de voorzijde en de openslaande deuren aan de achterzijde is de gehele ruimte lekker licht. Opvallend element in de woonkamer is het ingebouwde kastje met glas in lood raam.
  De kelder van de woning is ruim en praktisch.
  Achter de woonkamer bevindt zich de keuken. Ook hier is de lichtinval prima. De keuken is opgesteld tegen een lange wand en voorzien van koelkast, Grohe heet waterkraan, vaatwasser, magnetron en gasfornuis met oven en RVS afzuigkap. Het lange werkblad van natuursteen biedt lekker veel werkruimte.
  In de bijkeuken ligt een granito vloer en bevindt zich de aansluiting voor de was apparatuur. Het toilet is modern en vrij hangend maar door goede keuzes in het tegelwerk prima geïntegreerd in de stijl van de woning.

  Op de eerste verdieping tref je 3 ruime slaapkamers en een moderne badkamer. Opvallend is hier de bijzondere aftimmering van de plafonds in de slaapkamers. Andere mooie elementen zijn de paneeldeuren met glas in lood en de witte houten vloer die hier ligt. Bergruimte is er volop want de overloop en twee van de slaapkamers hebben een inbouwkast.
  De badkamer is modern en uitgerust met een wastafel, vrij hangend toilet en een ligbad/douchcombinatie. Door de grote witte wandtegel die tot plafondhoogte doorloopt heeft de badkamer een lekker frisse uitstraling. Het geheel wordt verwarmd met een designradiator.
  Het dakterras is op deze verdieping is omheind met een hekwerk en afgewerkt met houten planken. Vanaf hier heb je een prima zicht op de skyline van Tilburg.

  De stijl van de woning is ook op de tweede verdieping doorgetrokken. Een grote voorzolder met separate bergruimte en twee prima slaapkamers. De ruimtes hier lopen reeds op de tijd vooruit en worden verwarmd met elektrische radiatoren. De slaapkamer aan de voorzijde is tevens voorzien van een airco.

  Achter de woning ligt een prima op het zuidwesten georiënteerde tuin met een berging achter op het perceel. De tuin is vanaf de straat te bereiken via een gang naast de woning welke slechts met een buurpand gedeeld wordt.

  Bijzonderheden:

  Bouwjaar 1936
  Perceel 147 m²
  Woonoppervlakte circa 145 m²
  Vijf slaapkamers
  Authentiek karakter
  Moderne badkamer
  Dakbedekking platte daken vervangen in 2020 (dakkapel/zolder) en 2023 (keuken en bijkeuken)
  Heerlijke locatie
  Aanvaarding in overleg

  Foto's

  Hoofdfoto


  Foto


  Foto 3


  Foto 4


  Foto 5


  Foto 2


  Foto 6


  Foto 8


  Foto 7


  Foto 11


  Foto 9


  Foto 10


  Foto 12


  Foto 18


  Foto 13


  Foto 16


  Foto 14


  Foto 15


  Foto 17


  Foto 19


  Foto 21


  Foto 20


  Foto 22


  Foto 23


  Foto 26


  Foto 25


  Foto 24


  Foto 27


  Foto 34


  Foto 30


  Foto 29


  Foto 31


  Foto 28


  Foto 32


  Foto 38


  Foto 37


  Foto 35


  Foto 33


  Foto 36


  Foto 39


  Foto 40


  Foto 42


  Foto 44


  Foto 43


  Foto 45


  Foto 41


  Foto 46


  Brochures

  Download media