Lange Nieuwstraat 61

Koopprijs
€ 625.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1904
Soorten
Vrijstaand steen
Perceel
164 m2
 • Midden in het centrum van Tilburg staat deze uitstekend onderhouden karakteristieke woning met kamer en suite, vier slaapkamers een moderne badkamer en garage. De woning loopt over van de authentieke elementen. In de voorgevel van de woning vallen al direct de bijzondere details in de gevel op. Eenmaal binnen wordt het nog veel mooier: karakteristieke plavuizen in de hal, een bordestrap en hoge plafonds met fraaie ornamenten zijn enkele van de vele in het oog springende bijzonderheden.

  De indeling van de woning is als volgt:
  Via een tochtportaal betreed je de hal. Een lekker lichte ruimte met prachtige plavuizen en strak gestucte wanden en een hoog plafond. De woonkamer en suite bestaat uit drie delen. het voorste deel, de zitkamer wordt door glas in lood schuifdeuren gescheiden van de eetkamer en de tuinkamer achter in de woning. De gehele ruimte is afgewerkt met een chique visgraat parketvloer en de plafonds zijn gestuct en hebben mooie ornamenten. Een fijne kachel kan in de zitkamer zorgen voor gezellige warmte. In de eetkamer bevindt zich een op maat gemaakte kastenwand met in het midden hiervan een geheel in de stijl van de woning passende schouw. Door de hoge plafonds en mooie raampartijen heeft de gehele ruimte een prachtige lichtinval.
  Ook de keuken is afgewerkt met stucwerk en op de vloer liggen stijlvolle donkere tegels. De keuken verkeert in goede staat en is voorzien van vijf pits gasfornuis met oven, rvs afzuigkap, koelkast en vaatwasser. Zoals je van een woning met deze allure mag verwachten kun je in de kelder onder de keuken prima je flesjes wijn bewaren.

  Een bordestrap met rode loper brengt je naar de eerste verdieping. Onderweg, ter hoogte van het bordes tref je een slaapkamer. Lekker ruim en licht. Verder doorgelopen naar boven kom je bij de andere drie slaapkamers. Twee slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde en de master-bedroom ligt aan de achterzijde van de woning. De badkamer is in 2017 vernieuwd en heeft een inloopdouche, wastafel in meubel en vrij hangend toilet.
  Wanden en plafonds zijn op de eerste verdieping strak gestuct en op de vloer ligt een keurig blokjesparket.

  Achter de woning ligt een fijne, onderhoudsvriendelijke tuin welke is gesitueerd op het noorden. Achterin bevinden zich hier de garage en een berging. De tuin is voldoende diep om lekker te kunnen genieten van de zon maar biedt door de ligging op het noorden ook fijne verkoeling op warme zomerdagen.

  Bijzonderheden:

  Bouwjaar 1904
  Perceel 164 m²
  Woonoppervlakte circa 157 m²
  Uitstekend onderhouden
  Modern wooncomfort met behoud van authentiek karakter
  Fantastische woonkamer
  Hartje centrum nabij Korte Heuvel en Centraal Station
  Moderne badkamer
  Garage
  Aanvaarding in overleg

  Foto's

  Hoofdfoto


  Foto 2


  Foto


  Foto 6


  Foto 7


  Foto 3


  Foto 4


  Foto 8


  Foto 5


  Foto 9


  Foto 10


  Foto 12


  Foto 13


  Foto 11


  Foto 14


  Foto 15


  Foto 17


  Foto 22


  Foto 16


  Foto 18


  Foto 19


  Foto 20


  Foto 21


  Foto 26


  Foto 23


  Foto 24


  Foto 27


  Foto 25


  Foto 29


  Foto 28


  Foto 33


  Foto 32


  Foto 30


  Foto 34


  Foto 31


  Foto 37


  Foto 38


  Foto 35


  Foto 41


  Foto 40


  Foto 36


  Foto 42


  Foto 39


  Foto 43


  Foto 44


  Brochures

  Download media