Kasteelpad 4a

Koopprijs
€ 495.000,- k.k.
Status
Verkocht
Bouwjaar
1885
Soorten
Garage mogelijk
Perceel
310 m2
 • Bijzonder, uniek, karaktervol en ook modern dat zijn een aantal kenmerkende woorden die dit voormalig basisschoolgebouw treffend omschrijven. Laat je gedachten de vrije loop, er is zoveel mogelijk met dit mooie huis.

  De voormalige school uit 1885 is opgesplitst in meerdere woonhuizen met allen een bijzonder karakter.
  Het huis is door de jaren heen gerenoveerd en gemoderniseerd. Je kunt hier wonen en werken uitstekend combineren, vele bewoners in deze straat hebben dan ook een creatief beroep aan huis. De ligging is ideaal op deze fijne centrale locatie, vlakbij de Goirkestraat, midden in de levendige wijk ‘Goirke’ in Tilburg.

  Geen standaard woning, dat maakt deze ‘loft-achtige-woning’ zeker zo charmant.
  Kom je snel binnen kijken? De foto’s geven een goede impressie, maar de sfeer voel je pas echt goed als je er zelf bent!

  Omschrijving:
  Hal:
  Entree, indrukwekkende hal met hoog plafond en mooie hoge raampartij waar de entreedeur zich in bevindt.
  Achterin de hal bevinden zich de toiletruimte (met closet en fontein) en een praktische kastruimte.

  Keuken:
  De rondleiding begint in deze woning vervolgens met de woonkeuken. Deze prachtige ruimte op de begane grond is bijzonder sfeervol en ca. 35 m2 groot. Vanuit de keuken zijn een kleine patiotuin aan de oostkant, een zijportaal (in gebruik als berging) en de ruime kelder van ca 33 m2 bereikbaar.
  De keuken is afgewerkt met een authentieke Brusselse museumvloer, een sfeervol balkenplafond, diverse mooie raampartijen met veel daglicht en een modern aanrechtblok (voorzien van een 4-pits gaskookplaat, vaatwasser, oven en een dubbele spoelbak). Er is een rookkanaal aanwezig in de keuken, dus er kan hier een houtkachel geplaatst worden.
  Achter het rode gordijn is een nis van ruim 2 m2. Deze ruimte is thans in gebruik als berging.
  De oude bakstenen buitenmuur springt direct in het oog en draagt positief bij aan de sfeer in deze heerlijke woonkeuken.

  Kelder:
  De ruime kelder is ontzettend praktisch en thans in gebruik als berging, stook en wasruimte.
  De CV-ketel die hier is gesitueerd, is uit 2015. De wasmachine en droger zijn hier geplaatst en ook de meterkast bevindt zich hier.

  Woonkamer op 1e verdieping:
  Vanuit de keuken bereik je middels een trap met 6 treden de woonkamer. Deze eveneens fijne ruimte is contrastvol qua uitstraling t.o.v. de authentieke keuken. De ruimte is strak en modern, met lichte wanden, een eiken planken vloer en twee dakramen (opgenomen in twee hoge koven). Het rechtse raam is elektrisch te bedienen. De woonkamer is voorzien van een houtkachel.

  Woonkamer op 2e verdieping:
  Met 8 traptreden ben je een niveau hoger en kom je in een ruimte die multifunctioneel te gebruiken is. Thans staat hier de piano en er wordt geregeld gerelaxt in een fijne stoel met een goed boek.
  Opvallend is de ijzeren spiltrap in het midden van de ruimte.

  Slaapkamer 1 en badkamer op de 2e verdieping:
  De eerste slaapkamer staat in open verbinding met deze multifunctionele kamer en ook de badkamer is op deze verdieping gelegen. De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, vaste wastafel en toilet.

  Slaapkamers en werkruimte op 3e verdieping:
  Met de spiltrap is de zolderverdieping bereikbaar, alwaar twee slaapkamers zijn en een grote open ruimte, thans in gebruik als werkkamer/atelier en hier staat ook nog een bedstee.
  De zolderverdieping is voorzien van een dakkapel aan de voorzijde. Deze geeft licht en ruimte op een slaapkamer en ook op de ‘voorzolder’.
  Ook de fraaie metselwerkgevel zoals we deze in de keuken en op de 2e verdieping troffen komt hier weer terug.
  Een schilderwerk op de gestucte achterkant van de dakconstructie verwijst naar het het atelier van de vorige eigenaar.
  Door de dakkapel, een Velux dakvenster en het fraaie ronde raam in de zijgevel is er ook op deze verdieping meer dan voldoende daglicht aanwezig.
  De twee slaapvertrekken zijn heerlijk knus en praktisch in gebruik.

  Buiten:
  De diepe tuin, ligt op het zuid westen, de totale oppervlakte van deze zowel voor- als achtertuin is ongeveer 180m2.
  Vanuit het Kasteelpad is het perceel met enkele aanpassingen ook met een auto bereikbaar (er kan een garage of carport worden gebouwd). De natuurlijke, parkachtige tuin is thans ingericht met een moestuin, een trampoline en diverse leuke borders met mooie begroeiing.
  De patio naast de keuken is heel fijn voor wat frisse lucht op de zomerdag en langs de erfafscheiding staan prachtige bomen, waardoor ook het zicht vanuit de keuken bijzonder fijn en groen is.

  Foto's

  Hoofdfoto


  Foto 3


  Foto 2


  Foto 4


  Foto


  Foto 7


  Foto 5


  Foto 9


  Foto 10


  Foto 11


  Foto 8


  Foto 6


  Foto 13


  Foto 16


  Foto 15


  Foto 12


  Foto 14


  Foto 17


  Foto 18


  Foto 21


  Foto 20


  Foto 19


  Foto 23


  Foto 24


  Foto 22


  Foto 31


  Foto 25


  Foto 30


  Foto 27


  Foto 29


  Foto 26


  Foto 28


  Foto 37


  Foto 36


  Foto 32


  Foto 34


  Foto 33


  Foto 39


  Foto 35


  Foto 40


  Foto 38


  Foto 44


  Foto 41


  Foto 43


  Foto 46


  Foto 42


  Foto 45


  Foto 47


  Foto 48


  Foto 49


  Foto 50


  Brochures

  Download media